24

ŞBT

2016

KiCAD Part2: Şematik Kütüphanesi Kullanımı

Yazan: Barış Samancı
Kategoriler:KiCAD

kicad eeschema part editor logo

Bu videoda şemalarımızda kullanmak üzere şematik parçaları nasıl oluşturabileceğimizi inceleyecegiz. Direnç, kapasitör, popüler entegreler gibi elemanlar KiCAD ile beraber gelen kütüphanelerde geniş bir şekilde mevcut fakat özel bir komponentiniz varsa bunu şemaya aktarmadan önce şematiğini sizin çizmeniz gerekiyor. Mevcut komponentleri hazır kütüphanelerden kullanabilirsiniz ya da kendi kütüphanenizi oluşturup kullandığınız elemanları içine atıp zaman içerisinde kendi envanterinizi oluşturabilirsiniz.

Benim tercihim kendi envanterimi oluşturma yönünde. Sürekli olarak kart çiziyorsanız sizede tavsiye ederim. İlk etapta zaman harcıyorsunuz fakat sonraki projelerinizde hızlı bir şekilde çizip geçiyorsunuz.Ayrıca çalışmalarınızı ve kütüphanelerinizi sabit bir klasörde tutuyorsanız projelerinizin farklı bilgisayarlar arasında taşınabilirliğide kolay oluyor. Seyrek olarak tasarım yapıyorsanız hazır kütüphaneleri kullanabilirsiniz.

Videolarda elimden geldiğince farklı alanları kullanıp sizlere göstermek istedim. Bu videoda öne çıkan başlıklar aşağıdaki gibidir. (Youtube sayfasında video açıklamasında başlıkların başındaki zamanlara tıklarsanız direk o noktadan izleyebilirsiniz) İyi seyirler.


02:12 Yeni komponent ve kütüphane oluşturma
08:27 Yeni komponent oluşturma, çizim araçları ile kapasitör çizme
11:30 Mevcut parçayı güncelleyerek yeni parça oluşturma
13:24 Mevcut KiCAD kütüpanelerinden kendi kütüphanemize parça aktarma
15:35 Notepad ile kütüphaneler arası bir/birden fazla parça aktarma
16:24 Büyük bir komponent oluşturma (PIC18F47J53)

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.
Adınız *:
e-Mail Adresiniz *:  ??
Web Siteniz:
Yorumunuz *:
Kalan karakter sayısı: 500
 
 

Tasarım ve Programlama Barış SAMANCI
Her hakkı saklıdır.
barissamanci.net  ©  2010-2024