24

ŞBT

2016

KiCAD Part5: Eeschema İle Şema Çizimi

Yazan: Barış Samancı
Kategoriler:KiCAD

KiCAD de şemalarımızı Eeschema ile çiziyoruz. Şemalarımızı çizdikten sonra baskı devre kartımızı oluşturabilmek için gereken netlisti ve stok tutabilmek için gereken malzeme listelerini yine eeschema vasıtasıyla elde ediyoruz. Elimden geldiğince farklı alanları göstermeye, kullanmaya çalıştım. Bu videomuzda önceki videolarımızda hazırladığımız kütüphaneleri, komponentleri kullanarak beyaz sayfadan proje şeması sonuna kadar yaptığımız tüm işlemleri gösterdim.

Videoda bahsettiğim KiCAD BOM Parser programını burdan indirebilirsiniz. Nasıl kullanıldığını videoda gösterdim. Zip dosyasındaki basit kullanıcı klavuzuna da göz atabilirsiniz. Elde ettiğimiz filitreli, kullanışlı csv dosyasını excel, openoffice vs gibi programlarda işleyebilir, html vs. tablo halinde yayınlayabilirsiniz.

kicad bom parser logo KiCAD BOM Parser programını indirmek için tıklayın.

Videoda öne çıkan başlıklar aşağıdaki gibidir. (Youtube sayfasında video açıklamasında başlıkların başındaki zamanlara tıklarsanız direk o noktadan izleyebilirsiniz).  İyi seyirler.

00:38 Hiyerarşik kağıtlar nedir nasıl kullanılır
02:15 Çizim alanına yeni komponent ekleme kopyalama taşıma işlemleri
04:00 cvpcb alt programı ile footprint atama
12:20 Netlere isim verme
18:20 Şemalarımızı anotate etme (komponentlere isim koyma)
18:45 Şemamızı baskı devre tarafına aktarmak için kullanacağımız netlisti oluşturma
19:30 Malzeme listesi oluşturma, KiCAD BOM Parser programı
22:33 Komponentlere kullanıcı tanımlı üretici, tedarikçi kodları girme ve stok tutma örneği

Yorumlar
20 Nis 2016 Çarşamba, 16:16 tarihinde yazmış.

Merhaba Barış Bey, hem yeni yazılarınız hemde bu yazılar arasında kicad'i görmek çok güzel. Kicad benim uzun zamandır kullandığım ve takip ettiğim bir yazılım. Projeyi CERN üstlendikten sonrada gerçekten şaha kalkmış durumda. Tam ben eğitim videoları ya da kitap için zaman ayarlamaya çalışıyordum siz hızlı davranmışsınız elinize sağlık. Bu arada okuyanlara bir tavsiye hiyerarşik kağıtları modül gibi kullanmak çizim süresini çok kısaltıyor.

Adınız *:
e-Mail Adresiniz *:  ??
Web Siteniz:
Yorumunuz *:
Kalan karakter sayısı: 500
 
 

Tasarım ve Programlama Barış SAMANCI
Her hakkı saklıdır.
barissamanci.net  ©  2010-2024